Stichting Erfgoed Urk ontvangt €6000 euro

Foto uit het fotoboek van voormalig dienstmeisje Lubbetje Bakker-Van Urk
Foto uit het fotoboek van voormalig dienstmeisje Lubbetje Bakker-Van Urk
Foto: Cultuurfonds Flevoland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het derde kwartaal van 2021 voor € 50.000 euro bijgedragen aan 12 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.

URK, 04-10-2021 – Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder worden enkele opvallende projecten toegelicht, waar het bestuur deze keer van onder de indruk was. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde is te vinden op: Cultuurfonds Flevoland ondersteunt 12 projecten

Educatieproject “1001 dienstmeisjes”

Stichting Erfgoed Urk ontvangt €6000 euro voor een multimediaproject dat het brede publiek betrekt bij een bijzonder en onderbelicht historisch fenomeen: de talloze Urker meisjes en vrouwen die in het verleden als dienstmeisjes bij Amsterdamse Joden, Noord-Hollandse boeren, in kinderkoloniehuizen of op andere plekken in Nederland werkten. Door middel van een audiotour, lesbrief, dienstmeisjescafé en interactieve tentoonstelling betrekken ze schoolleerlingen, nazaten en andere belangstellenden op een creatieve manier bij het verhaal van de Urker dienstmeisjes uit de vorige eeuw.

Concertreeks ‘O Magnum Mysterium’

Stichting Hollands Collectief ontvangt €2500 euro voor drie kerstconcerten eind dit jaar. Dit professionele ensemble, dat eind 2020 werd opgericht heeft een uitdagend en tegelijk aansprekend advents- en kerstrepertoire. hollandscollectief.com

Publicatie Boomverhalen, een kleine geschiedenis van Almere

Stichting Genootschap Het Levende Huis  ontvangt €3000 euro en streeft er naar om in 2022 – precies 50 jaar na het aanplanten van de eerste boom in Almere een geheel herzien en geactualiseerde uitgave van het Bomenboekje in full-color uit te geven.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

www.cultuurfonds.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen