Pieperfestival 2021 definitief afgelast

Foto: pxhere.com

Het Pieperfestival 2021 is definitief afgelast. Uitstel vindt de organisatie geen optie, omdat er geen garantie is dat het na 19 september wel kan.

EMMELOORD, 19-08-2021 – De overkoepelende organisatie StEP heeft het besluit genomen in lijn met getroffen maatregelen tegen het coronavirus. Evenementen met meer dan 750 bezoekers zijn tot en met 19 september niet toegestaan. De organisatie rekent op de zaterdagavond alleen al op 4.000 bezoekers, Met minder dan 20% van dat aantal, is het financieel niet haalbaar om het Pieperfestival door te laten gaan.

Voor de organisatie is uitstel geen optie, aangezien er door het kabinet geen garanties worden afgegeven na 19 september voor evenementen met hogere bezoekersaantallen. Het Pieperfestival trok in 2019 rond de 35.000 bezoekers verspreid over 4 dagen.

“We betreuren dit enorm, zeker voor de trouwe bezoekers en sponsoren van het Pieperfestival, maar ook voor alle vrijwilligers die er elk jaar zoveel tijd en energie in steken”, stelt commissievoorzitter Jolanda Pater.

“We werken al maanden aan het programma, dat net als het testbeleid helemaal rond was. Dan is het flink balen om net als vorig jaar het Pieperfestival af te moeten gelasten. Wij zetten de plannen in de ijskast en gaan er volgend jaar weer vol tegenaan om een spetterend festival neer te zetten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen