Auteur Murat Isik in Literair Café Theater ’t Voorhuys

Murat Isik
Murat Isik
Foto: eigen foto

Schrijver Murat Isik, winnaar van de Libris Literatuur Prijs en schrijver van het Boekenweekessay van 2019, is donderdag 8 oktober te gast bij het Literair Café in Theater ’t Voorhuys.

Vanaf 20.15 uur wordt hij geïnterviewd door Aukje van der Molen en leren wij Murat en zijn boeken kennen. 

Murat Isik (1977) is geboren in Turkije. Toen hij twee jaar was, vertrok zijn vader naar Europa om de politieke onrust in Turkije te ontvluchten. Murat volgde op zijn vijfde, samen met zijn moeder en zus. De Bijlmer in Amsterdam werd hun thuis. Toen Murat zes was, kreeg zijn moeder van de juffrouw te horen dat hij een flinke leesachterstand had en naar de bibliotheek moest om die weg te werken. In de bibliotheek in Ganzenhoef in de Bijlmer werd de kiem gelegd voor zijn latere schrijverschap. 

In 2012 debuteerde Murat Isik met de roman Verloren grond, waarvoor hij de Bronzen Uil Publieksprijs ontving. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar, dat een absolute bestseller werd en waarmee hij de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018 won. Tevens werd de roman het Boek van het Jaar 2017 bij NRC Handelsblad en Bol.com en won het de Boekhandelsprijs 2018.

Wees onzichtbaar

In Wees onzichtbaar wordt het verhaal verteld van Metin Metlu, een Turks jongetje dat op vijfjarige leeftijd met zijn ouders en zusje in de Amsterdamse Bijlmer terechtkomt en daar opgroeit. Het gezin wordt gedomineerd door een tirannieke vader, die een groot deel van de gezinsuitkering uitgeeft aan gokken en drinken. Wees onzichtbaar beschrijft het leven van de opgroeiende Metin en de ontwikkelingen in de Bijlmer. Net als de auteur, kampt de hoofdpersoon uit Wees onzichtbaar met een leesachterstand. Wees onzichtbaar is een boeiend en meeslepend boek dat vanaf begin tot eind leest als een trein.  

Het Literair Café wordt georganiseerd door Theater ’t Voorhuys in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Leden van de bibliotheek, Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land en theaterpashouders krijgen korting op de voorstelling. Voor meer informatie, zie www.theater-voorhuys.nl of www.flevomeerbibliotheek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen