Bibliotheken lanceren pagina over 75 jaar Vrijheid

Foto: Bibliotheken Flevoland

Om in deze tijd toch stil te staan bij vrijheid hebben de bibliotheken in Flevoland gezamenlijk een site ontwikkeld met Flevolandse initiatieven.

Tot voor kort waren de nieuwe bibliotheek, Bibliotheeknetwerk Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek druk bezig om allerlei activiteiten voor 75 jaar vrijheid – en specifiek de Maand van de Vrijheid- voor te bereiden. Maar door de coronacrisis is alles anders geworden.

75 jaar Vrijheid online

Om in deze tijd toch stil te staan bij vrijheid, hebben zij een site ontwikkeld met Flevolandse initiatieven. Op deze site draagt onder andere Anne van Rooijen, de eerste Drontense stadsdichter, twee van haar gedichten voor.

Ook vind je hier een filmfragment uit 1965 over onderduikers in de Noordoostpolder, historische foto’s, informatie over de berging van de Engelse bommenwerper Short Stirling, en de online tentoonstelling Vrijheid door andere ogen.

Met dank aan Stichting Urk in Oorlogstijd staan er een achttal portretten online. Door deze verhalen krijg je een persoonlijk kijkje in het leven op Urk tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Al deze indrukwekkende beelden zijn te vinden op www.bibliotheeknetwerkflevoland.nl/75-jaar-vrijheid .

Lezen over de oorlog

Naast het online materiaal zijn er ook veel mooie e-books over de oorlog. Op de website van de nieuwe bibliotheek (www.denieuwebibliotheek.nl ) en FlevoMeer Bibliotheek (www.flevomeerbibliotheek.nl ) vinden zowel volwassenen als kinderen een ruim aanbod. Ook vind je hier de vlogs van Anne Frank en de videoserie Jong in oorlog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen