Half miljoen rijksbijdrage voor Waterloopbos

Waterloopbos
Foto: mhpublicaties.nl

Het Ministerie van OCW stelt een half miljoen euro beschikbaar voor de toegankelijkheid, het onderhoud en de promotie van het Waterloopbos.

De geschiedenis van ons land wordt mede verteld door de grote iconische monumenten in Nederland. Het is van belang dat deze monumenten kunnen investeren in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. Door hun omvang en hun bijzondere cultuurhistorische waarden zijn de kosten van deze monumenten hoog. Daarom stelt minister Ingrid van Engelshoven 35 miljoen euro beschikbaar voor twaalf Nederlandse iconen.

Erfgoed

Van Engelshoven: “In Nederland hebben we erfgoed waar we trots op mogen zijn. De meeste monumenten staan er goed bij. Toch zien we dat grote monumenten extra aandacht nodig hebben om ze te kunnen blijven gebruiken, om ze te verduurzamen en om zo voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst.”

Subsidies, impulsen en bijdragen

Het meeste geld gaat naar Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam (€ 7,5 miljoen), gevolgd door Abdij Rolduc in Kerkrade (€ 7 miljoen) en de Sint-Janskathedraal in Den Bosch (€ 5 miljoen). Dierentuin Artis en Diergaarde Blijdorp krijgen ieder 4 miljoen euro subsidie.

Ook Kasteel Amerongen, Landgoed Middachten, de Portugese Synagoge en begraafplaats Beth Haim krijgen elk een financiële impuls van 2 miljoen euro.

Daarnaast krijgen het Waterloopbos in Marknesse, de museumhuizen van Hendrick de Keyser, kerken van de Oude Groninger Kerken en Landgoed Elswout elk een bijdrage van 0,5 miljoen euro.

'

Reacties

article
21934
Half miljoen rijksbijdrage voor Waterloopbos
Het Ministerie van OCW stelt een half miljoen euro beschikbaar voor de toegankelijkheid, het onderhoud
https://noordoostpolder.nieuws.nl/cultuur/21934/half-miljoen-rijksbijdrage-voor-waterloopbos/
2019-05-21T08:18:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/10/18114329/IMG_2393.jpg
Ingrid van Engelshoven, Waterloopbos
Cultuur, Nieuws