Joukje van den Berg Polderpionier 2018

Joukje van den Berg Polderpionier 2018
Joukje van den Berg Polderpionier 2018
Foto: Klaas Eissens

Joukje van den Berg ontving zaterdagavond tijdens het Nieuwjaarsfestival in ’t Voorhuys in Emmeloord de pioniersschop uit handen van Michel Becker, voorzitter van de Ronde Tafel Noordoostpolder.

Van den Berg (71) verdient de titel Polderpionier voor haar inzet voor de polder. Becker: ‘Daarbij was zij altijd vernieuwend en kunnen we zeggen dat nu nog veel van de zaken waar zij zich mee bezig heeft gehouden impact hebben gehad en nog hebben op de polder’.

Van den Berg was de eerste vrouwelijk wethouder van Noordoostpolder. Als wethouder heeft ze zich hard gemaakt voor een betere kinderopvang, het samenvoegen van scholen, het theater en kunst in Noordoostpolder. Daarnaast is ze secretaris van IVN, voorzitter van de huttenbouwweek en bestuurslid bij het Rode Kruis. Ze kan zeer gepassioneerd vertellen over Noordoostpolder en geeft ook rondleidingen op Schokland. Ook heeft ze meegeholpen met de onlangs uitgegeven Boerderijboeken.

Van den Berg is blij met haar prijs. ‘Ik kan iedereen aanraden vrijwilligerswerk te doen, het geeft zoveel voldoening’, zegt ze nadat ze de prijs in ontvangst heeft genomen.

De prijs wordt jaarlijks tijdens het Nieuwjaarsfestival van StEP Noordoostpolder uitgereikt door Tafelronde 49 Noordoostpolder aan een inwoner van Noordoostpolder die zich uitzonderlijk en vernieuwend heeft ingezet voor de polder en haar inwoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen