Woudagemaal in herfstvakantie onder stoom

Draaidagen Woudagemaal
Draaidagen Woudagemaal
Foto: mhpublicaties.nl

Het Woudagemaal bij Lemmer worden tijdens de herfstvakantie onder stoom gebracht om bedienend personeel op te leiden. Maar natuurlijk ook een buitenkansje voor het publiek.

IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal jaarlijks twee keer onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden en zo de bedrijfsvoering van het stoomgemaal te kunnen garanderen. Dat moet je gezien hebben. Oog in oog met de beschermende kracht van stoom. Zonder het Woudagemaal zag Friesland er heel anders uit.

In de herfstvakantie gaan de pompen weer draaien. Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!

Week van ons water

Ook dit jaar vallen de draaidagen van het Woudagemaal samen met de Week van Ons Water. Dit najaar is het thema waterveiligheid en wateroverlast. Alle activiteiten die door heel Nederland worden georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water zijn te vinden op de website van de week van ons water.

Kinderrondleidingen

Tijdens de draaidagen in de week van ons water zullen er speciale kinderrondleidingen worden georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld welke, tot op de dag van vandaag, nog steeds een praktische functie heeft in de strijd tegen het water.

De kinderrondleidingen starten deze 3 dagen om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Kinderen van 6 t/m 12 jaar mogen daaraan gratis deelnemen. Het is wel zaak om je zo snel mogelijk aan te melden via [email protected] want het aantal plaatsen is beperkt. Zet in de mail de datum en tijd wanneer je wilt komen.

Voor meer informatie: www.woudagemaal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen