Peter de Haan vertrekt als directeur Cultuurbedrijf

Peter de Haan (l) tijdens de onthulling van het logo van het Cultuurbedrijf in juni 2016.
Peter de Haan (l) tijdens de onthulling van het logo van het Cultuurbedrijf in juni 2016.
Foto: Pim van der Maden

Peter de Haan verruilt per 1 januari 2019 zijn functie van directeur/bestuurder van Cultuurbedrijf Noordoostpolder voor die van het Museon in Den Haag.

De Haan was sinds 1 juli 2015 directeur/bestuurder van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Het Cultuurbedrijf is op 1 januari 2015 tot stand gekomen door een fusie van het Muzisch Centrum, theater ’t Voorhuys, Kunstuitleen Emmeloord en museum Schokland.

De afgelopen jaren is de organisatie onder leiding van De Haan op de verschillende onderdelen aangepast en vernieuwd. De Raad van Toezicht is hem hier erkentelijk voor. Voorzitter Jan Hendrik Sweers: “Het Cultuurbedrijf staat er nu een stuk gunstiger voor dan in 2015 het geval was, we zijn inhoudelijk en organisatorisch goed op orde en we laten over de afgelopen jaren weer stijgende cijfers zien. Onder leiding van Peter de Haan is in de afgelopen jaren een stabiele basis voor verdere groei neergezet”.

Sweers vervolgt: “Het is jammer dat Peter ons nu verlaat, maar we respecteren natuurlijk zijn keuze voor een nieuwe uitdaging”. De Raad van Toezicht heeft de procedure voor opvolging inmiddels in gang gezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen