Tollebeker haakgroep haakt aan recordpoging aan

De Tollebeker Haakgroep
De Tollebeker Haakgroep
Foto: Twitter: @TollebeekNieuws

De Tollebeker haakgroep heeft 26 dekens gemaakt voor het project Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Op 14 en 15 juli komt alles samen in het park Vijversburg in Tytsjerk.

Onder het motto haken en verbinden wordt er op internationaal niveau gehaakt voor wat de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld moet worden. Een burgerproject dat gekoppeld is aan Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Het project is te volgen via de Facebookpagina’s @samenhaken en @GGDW2018  Doel is minstens tienduizend gehaakte dekens te maken, die na afloop geschonken worden aan goede doelen.

De Tollebeker haakgroep, ’23 vrouwen uit de polder en daarbuiten’, heeft 26 dekens gemaakt, bestaande uit ruim 7000 gehaakte lapjes van 10 bij 10 cm (Granny Square). “Vele uurtjes thuis, alleen of samen met de andere dames hebben wij al hakend vele gezellige haak-momenten gehad. Dit project staat voor veel meer dan een recordpoging: al die draadjes wol staan symbool voor verbindingen”, aldus de haakgroep op Tollebeek.nl Op de dorpssite staan foto’s van alle dekens, uitgevouwen op de IJsselmeerdijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen