Vis in de hoofdrol in Urker VIS Food Festival

Foto: Maxpixel.net

Urk verdient een VIS Food Festival. Op 15 en 16 juni 2018 wordt de eerste editie gehouden in het havengebied van Urk en het idee is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Tijdens het Urker VIS Food Festival bruist de Urker haven opnieuw van vis en visserijbedrijvigheid. Foodtrucks staan opgesteld met foodondernemers uit Urk en de (Noordoost)polder, die smaakvolle hapjes en gerechten klaarmaken van vis, aardappelen en groenten.

Het festival vindt plaatst te midden van een sfeervolle haven met traditionele vissersschepen en authentieke botters, waarvan de laatsten het tegen elkaar opnemen tijdens de Ansjoop- en botterrace; een jaarlijkse zeilwedstrijd met botters (authentieke houten vissersschepen) in de periode dat vroeger op ‘ansjoop’ (ansjovis) werd gevist in de Zuiderzee.

Er is live muziek van Urker bodem, een boeiende theatertour over het voormalige eiland, cultureel vermaak op het festivalterrein en vertier voor kinderen met onder meer een Bungeetrampoline en Aqua Bubbles.

Eerste Urker VIS Food Festival

De eerste editie van het Urker VIS Food Festival vindt plaats op vrijdag 15 juni 2018 van 17.00 tot 23.00 uur en zaterdag 16 juni 2018 van 12.00 tot 18.00 uur, midden in het havengebied van Urk.

De Stichting Urker VIS Food Festival organiseert dit culinaire festival met als doel een jaarlijks evenement neer te zetten in samenwerking met lokale en regionale ondernemers ter promotie van visfood en behoud en stimulering van de Urker kunst, cultuur en geschiedenis.

Kijk voor meer informatie op visfoodfestival.nl

https://twitter.com/visfoodfestival/status/991323013839818753

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen