Buitendag Kuinderbos kan grote stroom bezoekers aan

Buitendag Kuinderbos 2018
Buitendag Kuinderbos 2018
Foto: Twitterfoto @BoswachterHarco

De Buitendag in het Kuinderbos kan met 80 stands en volop parkeergelegenheid met gemak 5.000 bezoekers aan. “Dat leert de ervaring uit het verleden”, zegt boswachter Harco Bergman. De motregen op Tweede Paasdag was echter spelbreker.

Het aantal bezoekers bleef op Buitendag 2018 steken op 3.500, zegt Bergman in een interview op Radio 527. De activiteiten op Tweede Paasdag in het Kuinderbos zijn een begrip. Deze werden voor de 22ste keer georganiseerd, eerst als Doe- en Kijkdag en sinds zeven jaar als Buitendag.

Met veel activiteiten, zoals de klimtoren, richt de organisatie zich op jeugd van 12 tot 16 jaar. Maar met in totaal tachtig stands en activiteiten is er voor elk wat wils.

Zo waren er onder meer demonstraties waarin politiehonden hun kunnen toonden, zagen met nieuwe en nostalgische zaagmachines en ‘vochten’ de Ridders van de IJssel om de hand van de jonkvrouw nestkastjes maken. “Hier zijn altijd honderden mensen toeschouwers.” Immer populair is het nestkastjes maken en kinderen mochten eieren zoeken.

De wedstrijd hout carven had tevens tot doel het dwergenpad van nieuwe beelden te voorzien. “Het pad is in 2005 aangelegd en de tand des tijds heeft z’n werk gedaan. We gaan het pad deze zomer renoveren.” Nieuwe dwergen en Sneeuwwitje en de heks staan klaar om dan geplaatst te worden.

Nieuw waren de Jackrusselrace en minitractorpulling. De dromedemonstratie kon vanwege ziekte van de ‘machinist’ echter niet doorgaan. “Dat was wel jammer, want we hadden graag willen laten zien hoe we de drones in natuurbeheer kunnen gebruiken.” De drones worden ingezet voor inspecties, zonder de dieren te verstoren. Met warmtebeeldcameraatjes kunnen bijvoorbeeld jonge haasjes en reeën worden gedetecteerd, zodat er bij het maaien ruim omheen kan worden gemaaid.

 

https://twitter.com/Bosw8terSandra/status/980891021159620609

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen