Archeologisch spreekuur in FlevoMeer Bibliotheek

Bodemvondsten
Bodemvondsten
Foto: Commons Wikimedia

Het maandelijks archeologisch spreekuur in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Batavialand in Lelystad wordt voortaan een aantal keren op locatie gehouden. Vrijdag 2 februari 2018 zijn de deskundigen in de Flevomeer Bibliotheek in Emmeloord.

Op vrijdag 2 februari strijken deskundigen van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten neer in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen geïnteresseerden hun vondsten door archeologen van PDBF en amateur-archeologen van de AWN laten determineren en dateren.

Archeologisch spreekuur

Al meer dan 10 jaar wordt elke eerste vrijdag van de maand een archeologisch spreekuur gehouden bij het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Batavialand. Hier kan iedereen terecht met bodemvondsten uit de provincie Flevoland.

Na 10 jaar is het tijd voor een nieuwe aanpak en is besloten om een aantal malen per jaar het archeologisch spreekuur op een andere locatie te houden. Zo kunnen mensen voor wie het bezwaarlijk is om naar Lelystad te komen, dichter bij huis terecht met hun vondsten. De getoonde voorwerpen worden niet op geldwaarde getaxeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen