Politiek voorstander van bijdrage plannen Waterloopbos

Deltawerk Waterloopbos
Deltawerk Waterloopbos
Foto: mhpublicaties.nl

Hoewel het raadsvoorstel maandagavond nog niet in stemming is gebracht, wil een meerderheid van de gemeenteraad ruim twee ton bijdragen aan de plannen van Natuurmonumenten met het Waterloopbos.

De organisatie wil het bos aantrekkelijker maken voor bezoekers. Als Noordoostpolder over de brug komt, draagt provincie Flevoland 1,5 miljoen euro bij aan het plan.

Natuurmonumenten wil de komende jaren onder meer een nieuwe entree, een Deltamonument, een uitkijktoren en een speeltuin realiseren. Dat moet zorgen voor een verdubbeling van het aantal bezoekers tot 150.000 per jaar.

Verdubbeling bezoekers Waterloopbos

Wethouder Wijnants denkt dat die toename deels bij de buren van Steenwijkerland kan worden gezocht, zo stelde hij maandag tijdens de Commissie Bestuur, Financiën en Economische Zaken. Toeristen die Giethoorn aandoen zouden ook het bos kunnen bezoeken. Dat past bovendien uitstekend bij de toenemende internationale aandacht voor de Nederlandse waterwerken.

Met name ONS en PvvP zijn kritisch over het voorstel. ,,Natuurmonumenten heeft een aanzienlijk vermogen en heeft onze bijdrage niet nodig”, vindt Sacha Werkman van ONS, die daarbij ook bijval krijgt van Theun Tuinenga van Politieke Unie.

Theo Elschot van de Partij van vrije Poldermensen wil helemaal niet met Natuurmonumenten in zee, omdat die organisatie in zijn ogen veel heeft vernield in de polder. ,,Schop deze organisatie met pek en veren de polder uit”, aldus Elschot.

Werkgelegenheid

Wethouder Wijnants wijst op het economisch belang. Meer bezoekers betekent meer werkgelegenheid. Hij vindt Natuurmonumenten een ‘solide partij’ om de plannen verder uit te werken.

Omdat ONS nog over het voorstel wil debatteren, haalde het maandag de raadsvergadering niet. De politiek moet zich nu in december definitief uitspreken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen