Parkeergelegenheid Kuinderbos voor Buitendag verbeterd

Buitendag Noordoostpolder.
Buitendag Noordoostpolder.
Foto: mhpublicaties.nl

Tweede Paasdag is het traditiegetrouw weer Buitendag in het Kuinderbos Noordoostpolder. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het parkeren is dit jaar aanzienlijk verbeterd.

Op 150 meter afstand van hoofdingang is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en aan het Schoterpad kunnen 300 auto’s worden geparkeerd. Vanuit het Schoterpad worden bezoekers met een bolderwagen naar de entree van het festivalterrein gebracht.

Maandag 28 maart 2016 vanaf 10.00 uur is iedereen welkom op de locatie aan de Hopweg 21 Bant. In totaal zijn er 70 stands en volop activiteiten om er een gezellig dagje van te maken.

Flyer_2016

Stoomzaagmachine

Het is de organiserende partijen Staatsbosbeheer en de Lionsclub Noordoostpolder weer gelukt nieuwe acts te contracteren. Zo zal er een stoomzaagmachine uit 1918 zijn die boomstammen verzaagd tot balken en planken en worden de polderkampioenschappen houtslepen met paarden georganiseerd.

Traditioneel getrouw is dit een dag voor het hele gezin, met extra aandacht voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen weer paaseieren zoeken, het kabouter pad lopen, een nestkastje timmeren, op de klimtoren en nog veel meer.

Voor de ouderen zijn er eveneens tal van activiteiten, zoals de demonstraties schapen drijven, demonstraties met politiehonden en een markt met diverse streekproducten.

Ridders en jonkvrouwen

De ridders van de IJssel verlenen weer hun medewerking. Zij strijden in zwaardgevechten om de hand van een knappe jonkvrouw. Verder wordt er een heus kampement opgebouwd, waar op traditionele wijze maliënkolders worden gemaakt en eten wordt gekookt.

Ook vindt er het jaarlijkse houtcarven plaats waarbij kampioenen zich weer verzamelen in het Kuinderbos om de prachtigste houten objecten te zagen.

Er wordt entree geheven. Voor meer informatie buitendagnop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen