Extra ontheffing NLR voor vliegen met drones met vaste vleugels

Drone (archieffoto)
Drone (archieffoto)
Foto: pixabay.com

Gedeputeerde Staten van de Provincie Flevoland hebben op 2 juni besloten In te stemmen met een aanvulling op de bestaande TUG (Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik) ontheffing aan het NLR in Marknesse om ook te vliegen met andere onbemenste vaste vleugelvliegtuigen met een gewicht van 25 tot maximaal 65 kilogram en een spanwijdte van maximaal 4,5 meter voor maximaal 12 dagen in 2020.

Op 17 maart gaf Gedeputeerde Staten van Flevoland al een tijdelijke ontheffing aan het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) om voor maximaal 12 dagen in 2020 te vliegen met een drone met vaste vleugels. Na verlenen van de ontheffing heeft NLR een aanvullend verzoek ingediend om tevens met andere typen onbemenste drones te mogen vliegen. De bestaande ontheffing voorziet niet in deze mogelijkheid, derhalve dient er een aanvulling op de eerder verleende ontheffing te worden verleend.

Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt dat NLR vanaf hun terrein voor maximaal 12 dagen in 2020 kan vliegen met drones met vaste vleugels met een maximaal gewicht van 65 kilogram.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen