Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst drugslab

Foto: Pixabay.com

Burgemeester Roger de Groot heeft vandaag een deel van een bedrijfspand in Emmeloord gesloten voor zes maanden. it deed hij nadat de politie daar twee dagen eerder een drugslab aantrof.

EMMELOORD, 15-10-2021 – Agenten betraden het pand na onderzoek door de recherche.┬áIn het pand was een professioneel drugslaboratorium ingericht voor het vervaardigen van synthetische drugs. In het pand was niemand aanwezig.

Met ondersteuning van een team specialisten van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) in van de Landelijke Eenheid werd het laboratorium ontruimd. De politie hield een eerste buurtonderzoek en stelt een nader onderzoek in naar mogelijke verdachten die voor het laboratorium verantwoordelijk zijn.

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs of goederen bedoeld voor de productie ervan worden aangetroffen. De burgemeester zet dit middel te allen tijde in, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

Verstoring openbare orde

Het exploiteren van een drugslaboratorium is een zware vorm van ondermijnende criminaliteit. Het tast de openbare orde ernstig aan. Bovendien levert een drugslaboratorium brand- en explosiegevaar op door de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en veelal een gebrekkige elektrische installatie. En dat is niet aanvaardbaar.

Altijd melden

Bij vermoedens van drugshandel en/of -productie, wordt burgers verzocht dit aan de politie te melden via 0900-8844.

De politie ontmantelde woensdag 13 oktober in een bedrijfspand aan de landbouwkade in Emmeloord. In het pand werden synthetische drugs vervaardigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen