Nog drie aanhoudingen verboden wapenbezit op Urk

Foto: politie NOP/Urk

De politie verrichtte het afgelopen weekend nog drie aanhoudingen in het onderzoek naar wapenbezit van jongeren op Urk. Dit naar aanleiding van online foto’s van jongeren in nazi-uniformen.

URK, 21-09-2021 – Na het weekend van 11 en 12 september verschenen er foto’s op internet van jongeren gekleed in nazi-uniformen op straat op Urk. Geruchten gingen rond dat het ging om een coronaprotest, maar uit het onderzoek is dit tot dusverre niet gebleken.

Op de foto’s zijn meerdere vuurwapens te zien. Daarom heeft de politie doorzoekingen gedaan in woningen van de betrokkenen. In één van de woningen werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. De vermoedelijke eigenaar, een 19-jarige man van Urk, werd op 14 september aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen.

Vrijdag 17 september hield de politie een tweede verdachte (20) aan. Zaterdag 18 september zijn nog twee verdachten van 18 en 19 jaar aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Urk en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ze worden nog verdacht van verboden wapenbezit. De politie sluit ook nu nog meer aanhoudingen voor wapenbezit niet uit.

Nazi-uniformen

Het OM besluit op een later moment of er vervolging ingesteld wordt tegen de betrokkenen voor het dragen van de nazi-uniformen in combinatie met gedrag en uitingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden