Jaarwisseling rustig verlopen voor Brandweer Flevoland

Foto: Commons Wikimedia

De jaarwisseling is voor de brandweer in Flevoland rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 80 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. De nieuwjaarsnacht is zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbranden en brandende containers. Ook werd er zeven keer uitgerukt voor een autobrand. Op Urk ging een aantal auto’s in rook op. Bij één van deze autobranden kon de brandweerploeg haar werk niet veilig uitvoeren. Daarom is de ploeg direct weer vertrokken.

Vanwege corona mochten mensen niet in grote groepen bijeenkomen en ook het vuurwerkverbod was ingesteld om samenscholing te voorkomen.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland: “Ik ben blij dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest en het verbod op het afsteken van vuurwerk is ons als brandweer dan ook goed bevallen. Ik wens namens de brandweer iedereen een prachtig, gezond en vooral veilig 2021!”

 

Bron: https://www.brandweer.nl/flevoland/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden