Verdachten vernielingen gemeentehuis Urk in beeld

Foto: PxHere

De politie gaat vanmiddag camerabeelden vrijgeven van zeven jongeren die gezocht worden voor de vernielingen aan het gemeentehuis op Urk op 15 februari.

Deze vernielingen zijn gepleegd op zaterdag 15 februari tussen 22.00 en 23.00 uur. Een groep van 100 jongeren richtte voor duizenden euro’s schade aan aan onder andere de ruiten van het gemeentehuis en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen. Ook werd er met wapens in de lucht geschoten.

Voor de vernielingen zijn in maart drie verdachte Urkers aangehouden van 17, 18 en 21 jaar. Op 10 april deed de politie via meerdere kanalen een oproep aan de jongeren, die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan het gemeentehuis, om zichzelf op het bureau te melden. Dit met de duidelijke boodschap dat als ze dit niet zouden doen, hun gezichten die op de camerabeelden staan binnenkort gepubliceerd worden.

Helaas heeft geen enkele verdachte hier gehoor aan gegeven en daarom worden de camerabeelden op 23 april gepubliceerd op politie.nl en op social media accounts van de politie. Omroep Flevoland zendt rond 15.40 uur de beelden uit in het programma Bureau Flevoland.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden