Invordering rijbewijs

Foto: politie NOP/Urk

In de nacht van woensdag 6 november 2019 werd er op de A6 ter hoogte van Bant toezicht gehouden door politie Noordoostpolder/Urk. Daarbij werd de lasergun ingezet. Rond 02.15 uur werd er een auto gelaserd met een snelheid van 201 kilometer per uur.

De politie zette de achtervolging in en gaf hem een stopteken. In plaats van te stoppen besloot de bestuurder er volgas vandoor te gaan. Hierbij werden hoge snelheden gehaald. De collega’s van politie Noord-Nederland werden gewaarschuwd. Tijdens de achtervolging reed het voertuig met 180 kilometer per uur over de Strjitwei tussen Follega en Spannenburg. Hier is de politie het voertuig uit het zicht verloren.

De gealarmeerde agenten van Noord-Nederland zagen het voertuig kort daarop in Hommerts rijden. De bestuurder werd stilgezet en onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat de bestuurder onder invloed reed. Hierop werd de 47 jarige man uit de gemeente Súdwest Fryslân aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, negeren van het stopteken en de snelheidovertreding. De man blies 380Ugl op het politiebureau in Sneek. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden