Phishingmail zogenaamd van TicketSwap en politie

Foto: Pixabay.com

De politie waarschuwt voor een phishingmail die afkomstig lijkt te zijn van de politie. In het mailadres wordt de naam TicketSwap misbruikt.

Het gaat om een mail die is verstuurd door [email protected] en is bedoeld om bankgegevens van de ontvanger te ontfutselen. De verzender doet zich voor als een team dat zich binnen de politie bezighoudt met internetoplichting en dat het mailadres van de ontvanger is aangetroffen in de contacten van een onlangs aangehouden fraudeur.

Gladde praatjes

In de mail staat dat de geadresseerde mogelijk slachtoffer is geworden van internetoplichting. Ook wordt vermeld dat de politie een geldbedrag van 23.000 euro in beslag heeft genomen. Als de ontvanger aanspraak wil maken op een deel van dat geld, dan moet hij of zij een kopie van zijn bankrekeningafschrift sturen naar de afzender.

Let op afzender [email protected]

Als je zo’n mail krijgt waarbij de politie niet de afzender is, wees dan alert: de politie zal nooit een dergelijke mail sturen. Oplichters proberen op deze manier aan bankgegevens te komen. Ga dan ook niet op dit bericht in en verwijder het berichtje direct. Als je het toch niet helemaal vertrouwt, neem dan zelf contact op met de politie via 0900-8844 of met je bank.

Toch slachtoffer van online fraude? Doe aangifte.

Ook een raar mailtje of telefoontje gehad? Doe een melding via fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden