Vier keer ‘stuk in de kraag’

Foto: pol. NOP/Urk

De politie heeft van zaterdag 4 op zondag 5 november 2017 in Noordoostpolder vier processen-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Zaterdag 4 november omstreeks 17.40 kreeg de politie een melding dat op de Europalaan in Emmeloord een lantaarnpaal omver was gereden. De bestuurder van de betrokken personenauto blies een F-indicatie, wat staat voor Fout. Op het bureau werd 650 ug/l vastgesteld. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Omstreeks 21.45 controleerde ‘Horecateam Urk’ op De Abbert te Urk de bestuurder van een bromfiets, deze blies een P/A-indicatie en op het bureau 175 ug/l. Deze bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en heeft hiervoor proces-verbaal gehad. Tevens droegen beiden opzittenden geen helm en hebben ook hiervoor proces-verbaal gehad.

Zondag 5 november omstreeks 0.30 controleerde ‘Horecateam Urk’ op de Urkerweg te Urk de bestuurder van een snorfiets, deze blies A-indicatie (A= alcohol) en op het bureau 375 ug/l. Tevens was deze persoon niet in het bezit van een geldig rijbewijs en heeft ook daar proces-verbaal voor gekregen.

Zondag 5 november omstreeks 01.30 kreeg ‘Horecateam Noordoostpolder’ de melding van een ‘Verlaten Plaats Ongeval’ op de locatie D.P.A. Weeversstraat te Marknesse. Ze troffen het voertuig niet veel later rijdend aan en controleerden de bestuurder. Deze blies F-indicatie en op het bureau 785 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen