16-jarige verzet zich tegen aanhouding

Foto: publicdomainpictures.net

Een 16-jarige jongen uit Emmeloord heeft maandagavond 30 oktober een proces-verbaal gekregen voor meerdere feiten. In eerst aanleg zou hij alleen een bekeuring krijgen, omdat hij zonder licht fietste.

Deze jongen fietste rond 21.00 uur op de Europalaan zonder fietsverlichting. Toen een motoragent een bekeuringsgesprek aan wilde, ging hij er hard vandoor.

Er vond een korte achtervolging plaats in de omgeving van het Normandiëplein. De jongen werd meerdere malen gesommeerd te blijven staan, maar luisterde niet. Uiteindelijk werd hij aangehouden ‘voor het niet voldoen aan een vordering van een toezichthouder’.

Vervolgens verzette hij zich tegen zijn aanhouding, waarna hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook nog een valmes (verboden wapen) en softdrugs bij had. Softdrugs bij minderjarigen is wel strafbaar gesteld.

Hij kreeg een proces-verbaal voor de volgende feiten: niet werkende fietsverlichting; niet voldoen aan vordering toezichthouder; wederspannigheid; verboden wapenbezit en; bezit softdrugs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen