Lezing Hermann Schilt en Henk Huisman ‘Polderwater door de eeuwen heen en de Plannenmakers’

Foto: Flevomeer Bibliotheek

Op donderdagavond 30 mei komen Herman Schilt en Henk Huisman een lezing geven over ‘de plannenmakers’ in de bibliotheek in Emmeloord. De sprekers nemen ons mee door de geschiedenis van ons gebied, vanaf de ijstijd, via het doorbreken van de Zuiderzee, tot de komst van de nieuwe polders. Voor welke uitdagingen stonden de polderplannenmakers? Hoe maak je land van water?

EMMELOORD, 02-05-2024 – Het belooft een interessante avond te worden. Vanaf 19:30 uur start de avond met een kopje koffie of thee, de lezing begint om 20:00. Om zeker te zijn een plekje is het handig om je gratis kaartje vooraf te reserveren, dat kan via www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten, maar ook aan de balie in de bibliotheek.

Polderwater door de eeuwen heen door Hermann Schilt

In de lezing van Hermann Schilt wordt naast de waterkringloop en ons dagelijks waterverbruik ruim aandacht gegeven aan het Nederlands waterlandschap. We starten met een beeld van onze omgeving in de ijstijd en eindigen met de uitdagingen waar de polder-plannenmakers voor stonden. Alles bekeken door de bril van de huidige bewoners van de Noordoostpolder.

De plannenmakers door Henk Huisman

Wie door Emmeloord wandelt komt straatnamen tegen als Ingenieursbuurt of de Plannenmakersbuurt. Je komt namen tegen als Kloppenburg, Buma, Van Diggelen en Ter Veen. Wie waren nu eigenlijk de mensen die de Zuiderzee wilden afsluiten en droogleggen? En voor welke uitdagingen kwamen ze te staan? Henk Huisman neemt ons mee naar een interessant stuk poldergeschiedenis.

Historisch InformatiePunt

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Stichting Canon De Noordoostpolder, Vrienden van Schokland en met steun vanuit gemeente Noordoostpolder. Deze samenwerking is erop gericht de geschiedenis van de Noordoostpolder onder de loep te nemen. Deze lezing staat gepland voor donderdagavond 30 mei 2024 in FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord. De toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje wegens grote belangstelling is reserveren gewenst. Een kaartje reserveren kan via www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten, maar we helpen u ook graag aan de balie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen