‘De mooiste vis van de zee’

Roelina Lensen
Roelina Lensen
Foto: eigen foto

Op vrijdag 10 mei tussen 11.00 en 11.45 uur komt Roelina Lensen naar de bibliotheek in Emmeloord met een creatieve vertelvoorstelling. Met behulp van een Kamishibai, een Japanse vertelvorm met gekleurde platen die een verhaal vertellen, zal Roelina deze ochtend voorlezen
uit ‘De mooiste vis van de zee’.

EMMELOORD, 01-05-2024 – Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is ijdel en trots en daardoor wil niemand meer met hem spelen. Pas als hij zijn mooie schubben weggeeft, vinden ze hem weer aardig. Hij leert zo dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de om de mooiste vis te zijn. Wanneer Roelina klaar is met vertellen, gaan de kinderen wat moois maken. Ze maken een vis op zwart aquarelpapier met metallic aquarelverf en plakken deze op een A3-papier dat vervolgens ook nog mooi tot zee kan worden beschilderd. Er komen verschillende technieken aan bod en de kinderen kunnen lekker hun creativiteit kwijt met verf en glitter.

De vertelvoorstelling is gratis bij te wonen, maar er is beperkt plek. Vol = vol, dus wees er snel bij. Kaarten zijn te krijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen