Bernhard Plantenkwekerij wint Greenovation Award 2021

Bernhard Plantenkwekerij wint Greenovation Award 2021
Bernhard Plantenkwekerij wint Greenovation Award 2021
Foto: Royal FloraHolland

Bernhard Plantenkwekerij uit Luttelgeest is de trotse winnaar van de Greenovation Award 2021. De prijs werd uitgereikt tijdens de Trade Fair Aalsmeer op 3 november.

AALSMEER/LUTTELGEEST, 05-11-2021 – De Elegant Phalaenopsis-lijn (vlinderorchidee) van Bernard PLamtenkwekerij werd door het publiek en de jury gezien als beste duurzame product- of conceptintroductie binnen de sierteeltsector.

Bram Bernhard, eigenaar van Bernhard Plantenkwekerij, nam de award in ontvangst uit handen van Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland, tijdens de Trade Fair Aalsmeer.

Na groot applaus vanuit het publiek, werd Bram naar voren gehaald. “Dit is de koers voor de komende vijftien jaar en we hebben dat wat versneld. We zitten in de Flevopolder en hebben daarmee de mogelijkheden en kansen om zonnepanelen en geothermie te combineren. Dat we nu deze prijs winnen, is een mooie opsteker. Ik had het toch eigenlijk niet verwacht. Je doet mee, maar je rekent er toch niet op. De anderen hadden ook zeer interessante innovaties. Wij gaan deze koers doorzetten, maar nu eerst een klein feestje vieren.”

Phalaenopsis Elegant lijn

De Phalaenopsis Elegant lijn wordt volledig duurzaam gekweekt in kassen verwarmd met aardwarmte. Deze aardwarmte wordt geproduceerd via 45.000 drijvende zonnepanelen in een waterbassin, waarbij de energie die de zonnepanelen opwekken, gebruikt wordt voor de aandrijving van de aardwarmtepompen.

Deze combinatie van zonnepanelen en geothermie is uniek in Nederland. Volgens de jury levert dit concept een enorme bijdrage aan de grootste duurzaamheidsopgave van de sierteeltsector: klimaatneutraal worden.

Greenovation Award

De Greenovation Award 2021 staat voor de beste duurzame product- of conceptintroductie in de sierteelt van het jaar. Duurzame productie en duurzame producten worden de norm: de internationale consument verwacht steeds meer een duurzaam product.

Producenten en handelaren zijn zich bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert duurzame ontwikkelingen in de keten en reikt daarom tijdens de Trade Fair Aalsmeer de ‘Greenovation Award’ uit.

Van Schilfgaarde: “Dit jaar hebben we meer dan twintig inzendingen ontvangen, stuk voor stuk prachtige initiatieven om onze sector verder te verduurzamen. Ik ben daar ontzettend trots op. Het toont aan dat de sierteelt sector volop in beweging is op het gebied van duurzaamheid. Met dit soort initiatieven kunnen we elkaar inspireren, en iedereen laten zien dat we ons inzetten om bloemen en planten te kweken met respect voor mens en milieu.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen