Kaasboer Siebren deelt tulpen uit

Foto: Facebook: @kaasboer.siebren

Nu we aan huis gebonden zijn, weten meer mensen ‘de rijdende winkels’ van Kaasboer Siebren te vinden. Het team deelt uit dank bosjes tulpen uit.

Wie kent ze niet, de geel-groene busjes van Kaasboer Siebren? Noordoostpolder was de eerste gemeente waar Siebren Hoekstra uit Sint-Nicolaasga aan het begin van deze eeuw een vergunning kreeg voor zijn ambulante handel. Hij startte in de kop van de polder. “Dubbeltjes-en-kwartjes-handel”, zei hij destijds over zijn business, “de mensen moeten het je gunnen”.

Die handel is sindsdien uitgebreid over de hele Noordoostpolder, Friesland en een deel van Overijssel. De website www.kaasboer-siebren.nl toont een imposante lijst met dorpen waar het wagenpark met ettelijke werknemers tegenwoordig te vinden is. Menno Dijkstra, Hoekstra’s eerste werknemer, nam jaren geleden het bedrijf over, maar heeft vanwege de naamsbekendheid de naam gehandhaafd.

Corona-effect

Sinds de corona-maatregelen zijn ingevoerd, bemerken de verkopers een herwaardering van de service aan huis. “Vooral de eerste vier weken. Mensen stonden zelfs langs de kant van de weg om ons aan te houden”, vertelt een van de medewerkers.

Het assortiment bestaat van meet af aan dan ook al uit veel meer dan kaas alleen. Veel geleverde producten zijn bovendien streekproducten. En qua service gaat de verkoop-aan-huis steeds met de tijd mee. Bestellen kan via telefoon, mail of WhatsApp en betalen kan contactloos met bankpas of via een Tikkie.

Uit waardering én om andere lokale ondernemers in deze tijd een hart onder de riem te steken, delen de verkopers deze weken bosjes tulpen uit aan hun vaste klanten.

Dossier: Koop lokaal!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden