Bloembollen Vakdagen Flevoland: Tulpen in Beeld

Foto: parelprojecten.nl

De Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil werden vandaag officieel geopend voor een select gezelschap. De bezoekersdagen zijn donderdag 6 en vrijdag 7 februari in de Profytohallen, Graaf Florislaan 42 in Creil. De tulpenshow is geopend op donderdag van 13.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur.

De Agribeurs is open op donderdag van 16.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag van 13.00 – 21.00 uur. De tulpenshow en Agribeurs zijn beide dagen voor iedereen gratis toegankelijk.

Het thema van de Bloembollen Vakdagen is Tulpen in Beeld. De tulpenshow kent meer dan dertig inzenders, die ieder tussen de vier en twintig soorten tulpen hebben ingestuurd. Op de Agribeurs zijn bijna vijftig standhouders te vinden met uiteenlopende producten of diensten voor de landbouw.

Op donderdag is een inspirerende spreker uitgenodigd met een interessant verhaal voor iedereen in de landbouw. Ruud Zanders van Kipster vertelt zijn verhaal over de actuele veranderingen in de landbouw: van productgericht produceren naar vraaggericht produceren. Voor het openen van zijn tweede kippenhouderij ging hij eerst in gesprek met overheden en milieu-organisaties en vroeg hen naar hun wensen, daarna onderzocht hij kosten en kopersdoelgroep. Donderdagmiddag vanaf 15.00 uur vertelt hij zijn verhaal. De middag wordt afgesloten met een stamppotbuffet, waarna er nog volop genetwerkt kan worden op de Agribeurs. De middag is gratis toegankelijk voor iedere belangstellende.

Vrijdag is de echte tulpendag met een viertal sprekers uit de bloembollensector. Het thema is ‘Buitenland & Duurzaamheid’. Het programma start om 11.00 uur. Sam van Diepen is inkoper bij BOT Flowerbulbs in Andijk. Zij exporteren tulpenbollen voornamelijk naar Oost-Europa en Rusland. Paul Groot is inkoper bij P. Nelis en Zn. in Heemstede. Het bedrijf heeft een lange staat van dienst en exporteert tulpen over de hele wereld. Jos Borst van Borst Bloembollen uit Obdam teelt en broeit vele soorten tulpen waarbij hij zich veelal richt op nieuwe rassen. Een spreker uit de Noordoostpolder kan natuurlijk niet ontbreken. Albèr van Bentem van Van Bentem Bluefields vertelt zijn belevenissen als bloembollenkweker en sinds kort ook tulpenbroeier in de Noordoostpolder. Na het officiële programma wordt er afgesloten met een lunch.

Op donderdagavond is er na sluitingstijd van de Agribeurs muziek van Folkert Hans en op vrijdagavond is er livemuziek van polderband ‘Ongetwijfeld’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden