Eet als een pionier tijdens de Flevolandse restaurantweken

Eet als een pionier
Eet als een pionier
Foto: Provincie Flevoland

De restaurantweken zijn begonnen! Vanaf 23 september tot 13 oktober is het in Flevoland mogelijk om te eten als een pionier, met 80% groen op het bord. Twaalf restaurants, waaronder Le Mirage en Van der Valk in Emmeloord, bereiden hun heerlijkste pionierdis en wachten op jouw stem.

Er kan gegeten worden in drie restaurants in Almere, zes in Lelystad, één in Biddinghuizen en twee
restaurants in Emmeloord. De deelnemerslijst wordt nog uitgebreid, voor de meest actuele informatie kijk op eetalseenpionier.nl.

Proef, stem en win

Flevolanders kunnen de gerechten proeven, hun online stem uitbrengen op hun favoriete pioniersdis en zo kans maken op een dinerbon t.w.v. € 100,- bij het winnende restaurant. De (aspirant) kok met de meeste stemmen mag, samen met 7 andere koks, deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober. De winnende kok krijgt de kans om zijn pionierisdis aan het internationale publiek tijdens de Floriade te laten proeven en ontvangt een uitgebreid prijzenpakket met o.a. een dag meelopen met masterchef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas. Met als afsluiting van de dag een diner en overnachting in Hotel QO in Amsterdam.

Proeftuin Growing Green Proteins

De challenge is onderdeel van de proeftuin Growing Green Proteins, die de economische kansen en de uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. Op de Floriade Expo 2022 presenteren we de pilots in ons Innovatiepaviljoen. De proeftuin is onderdeel van de Agro Innovatiemotor van Landbouw Meerdere Smaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen