Speelgoedwinkelketen Intertoys failliet

Intertoys Urk
Intertoys Urk
Foto: Maps Google

De bewindvoerders van Intertoys hebben vandaag het faillissement van de speelgoedwinkelketen aangevraagd. De winkels en de webwinkel blijven voorlopig wel open.

Het faillissement volgt op de eerder op 12 februari 2019 door de Rechtbank van Amsterdam uitgesproken surseance van betaling. De daarbij door de Rechtbank aangestelde bewindvoerders Mr. Joris Lensink (De Vos & Partners Advocaten) en Mr. Jasper R. Berkenbosch (Jones Day) zijn nu door de Rechtbank als curatoren aangesteld om voor de afwikkeling van het faillissement zorg te dragen.

Winkels blijven open
Op verzoek van de curatoren blijven voorlopig de winkels van Intertoys open. Dit mede omdat curatoren zullen proberen om de activiteiten van Intertoys geheel of gedeeltelijk in een doorstart te betrekken. Curatoren zijn hierover met diverse partijen in gesprek.

In totaal vallen circa 3.200 medewerkers (1.600 fte) van Intertoys verdeeld over 286 Nederlandse winkels, 2 distributiecentra en het servicekantoor in Amsterdam onder het faillissement. De winkels van ruim 100 franchisenemers in Nederland en de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen