Drie ‘beste leerbedrijven’ Flevoland in Noordoostpolder

Harco Bergman van Staatsbosbeheer en Jildoe Liezinga ven Specsavers zijn in hun sector verkozen tot de beste praktijkopleider 2018 van Flevoland. BouMatic Robotics B.V. uit Emmeloord is beste leerbedrijf.

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft in juli de beste provinciale leerbedrijven en beste praktijkopleiders 2018 verkozen. Zij gaan door voor de landelijke verkiezing op 19 november in Apeldoorn.

Verkiezing ingesteld door ministerie OCW

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Tot en met 30 april 2018 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Drie toppers in Noordoostpolder

In de sector voedsel, groen en gastvrijheid is de erkenning gegaan naar de afdeling Kuinderbos van Staatsbosbeheer met als beste praktijkopleider boswachter Harco Bergman.

In de sector specialistisch vakmanschap is Jildoe Liezinga van Specsavers in Emmeloord verkozen tot beste praktijkopleider.

Beste leerbedrijf in de categorie Techniek en gebouwde omgeving is BouMatic Robotics B.V. uit Emmeloord.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen