SKN start Drie Plus Groep voor peuters

Karen Anne van Dorp, directer SKN.
Karen Anne van Dorp, directer SKN.
Foto: SKN

Soms kunnen 3-jarige kinderen haast niet wachten tot ze naar de basisschool mogen. Toch kan de overgang naar school best groot zijn. Stichting Kinderopvang Noordoostpolder (SKN) start daarom met een Drie Plus Groep in Emmeloord ter voorbereiding op de basisschool.

Peuters van 3 jaar kunnen 1 tot 4 middagen per week naar de Drie Plus Groep. SKN-directeur Karen Anne van Dorp is enthousiast: ,,In de Drie Plus Groep is de dagindeling vergelijkbaar met de basisschool. We beginnen bijvoorbeeld in de kring. Daar leren kinderen naar elkaar te luisteren en op hun beurt te wachten. Met spelletjes stimuleren we hun taal- en rekengevoel.”

,,Door te spelen, bevorderen we de sociale kant en grove motoriek van kinderen. Hun fijne motoriek krijgt met knutselen aandacht. De pedagogisch medewerker gaat met de kinderen ook kijken in groep 1. Spelenderwijs maken we de kinderen ‘basisschoolvaardig’ en komen we hen tegemoet in hun verlangen om te leren.”

De Drie Plus Groep is voor alle 3-jarige kinderen, ook als ze nog niet bekend zijn bij SKN. Meer informatie op www.sknop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen