Eventing Emmeloord trekt ruim 7.000 bezoekers

Paardensportevenement Eventing Emmeloord in Kuinderbos.
Paardensportevenement Eventing Emmeloord in Kuinderbos.
Foto: Bertwin Bergman

Wat het bestuur en veel bezoekers betreft krijgt het paardensportevenement Eventing Emmeloord, dat het afgelopen weekend in het Kuinderbos werd gehouden, volgend jaar een vervolg.

Op de website Eventing Emmeloord staat het volgende bericht over het verloop van evenement dat op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli werd gehouden:

Het bestuur kijkt met grote tevredenheid terug op het tweedaagse evenement en schat in dat zeker 7000 bezoekers de wedstrijdlocatie in Bant hebben bezocht. Het traject in het Kuinderbos viel in de smaak bij zowel de deelnemers als het publiek.

‘Het parcours is gevarieerd en het publiek kon de wedstrijd vanaf verschillende plekken mooi volgen,’ vertelt voorzitter Harry Koopman. ‘De voorbereidingen voor dit grote, internationale evenement zijn enorm. De laatste weken is enorm hard gewerkt door vrijwilligers, samenwerkingspartners, sponsors en lokale ondernemers. Iedereen draagt zijn steentje bij, van hindernisbouw tot catering en van vormgeving tot materieel. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en hindernisbouwer Gerard Baauw hebben we het parcours in het Kuinderbos gereed gemaakt. Het terrein lag er mooi bij, het weer was prima, de sfeer was goed en we hebben veel positieve reacties gekregen. Als het aan ons ligt, krijgt Eventing Emmeloord volgend jaar een derde editie.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen