Start van het sloeproeiseizoen in Weesp

Mare Australis
Mare Australis
Foto: eigen foto

Na 5 maanden winterstop startte op 6 april weer het sloeproeiseizoen in Weesp, met de 11,5 km lange wedstrijd Vechten op de Vecht. Vanuit de polder waren de dames van de Mare Australis van de Zuyderzeeroeiers en de heren van de Serdon van de Rietroeiers aanwezig.

’s Ochtends startten de dames vanuit de sluis in Weesp, waarna er een mooie route op de Vecht werd geroeid. Met veel toeschouwers aan de kant, werd er constant op hoog tempo geroeid in de Mare Australis. Op de terugweg richting Weesp was er wat last van tegenwind, maar na 1 uur en 24 minuten werd er gefinished. Kort daarna was het aan de beurt voor de herensloepen. De Serdon ging vlot van start en finishte in een tijd van 1 uur en 16 minuten. Na de laatste finish van de herensloepen, was het helaas nog lang wachten op de prijsuitreiking, waar jaarlijks een grote chocoladepaashaas gewonnen kan worden.

Met een mooie 3 e plaats in het algemeen klassement voor zowel de dames in de Mare Australis, als de heren in de Serdon, biedt dit mooie perspectieven voor de rest van het sloeproeiseizoen. Doordat de dames van de Mare Australis 1 e in de hoofdklasse werden, mocht ook de chocoladepaashaas mee naar de Noordoostpolder.

Volgende week 13 april staat het Harlingen Kampioenschap op het programma, waar de dames van de Mare Australis, de dames van GIA Light en Zusje, de mannen van de Razende Snol en de mannen van de Serdon aan de start zullen verschijnen. Een mooi voorproefje van de Waddenzee voor de HT-race op 31 mei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen