Roeisters Zusje vijfde op NK

Vijfde plaats voor Zusje op NK
Foto: Monique Habets

Voor vele teams was dit de laatste roeiwedstrijd van het jaar. De dames van Zusje zijn vijfde geworden in het Nederlands Kampioenschap en de dames van de Mare Australis behaalden een mooie achtste plaats.

Echter staan er voor de dames van de Mare Australis nog twee wedstrijden op het programma welke deel uitmaken van de Grachtencup. Een apart klassement buiten het Nederlands Kampioenschap. Op 13 oktober wordt de Grachtenrace in Amsterdam geroeid en op zaterdag 27 oktober het Liwwardsterrondje in Leeuwarden.

Afgelopen zaterdag stond deze laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap sloeproeien op het programma. Een race van 15 kilometer rond de Langweerder Wielen. De polderteams waren goed vertegenwoordigd. De dames van de Mare Australis en Zusje met twee gastroeisters, de heren van de Serdon en de Razende Snol.

Na een paar koude nachten met lichte vorst werd dit een mooie nazomerse dag. Het weer was rustig waardoor er goed op techniek geroeid kon worden.

De laatste 3,5 kilometer van de wedstrijd waren op open water van de Langweerder Wielen. Hier hadden de teams wel last van volle tegenwind. Er moest alles op alles gezet worden tijdens dit laatste stuk. Dit resulteerde in de volgende
uitslag: de dames van de Mare Australis behaalden een mooie zevene plek en de dames van Zusje een negene plek in de Hoofdklasse. De heren van de Rietroeiers hebben zich ook van hun beste kant laten zien. Zij behaalden in de Serdon een mooie tweede plek en de mannen van de Razende Snol een achtste plek in de hoofdklasse bij de heren.

Reacties

article
18844
Voor vele teams was dit de laatste roeiwedstrijd van het jaar. De dames van Zusje
https://noordoostpolder.nieuws.nl/sport/18844/roeisters-zusje-vijfde-op-nk/
2018-10-08T07:32:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/10/08073055/Zusje-Langweer.jpg
roeien, roeiwedstrijd
Sport