Vijfde plek voor de roeisters van Zusje

Slag om Makkum
Slag om Makkum
Foto: Hanneke Vos

Op zaterdag 22 september stond de zestiende Slag om Makkum voor de roeisloepen uit de Noordoostpolder op het programma.

Het bleek een ware slag om Makkum. Door de harde wind (kracht 5 – 6) en hoge golven met uitschieters naar wel 1,5 meter, was door de organisatie besloten de route langs de Afsluitdijk te laten lopen en in te korten naar 12 km (normaal 15 km). Dat bleek een goede beslissing. Het was lastig de riemen op de plek te houden en een gelijke slag te maken. De roeisters van Zusje met twee gastroeisters van Gia Light aan boord wisten een mooie vijfde plek binnen te halen in een roeitijd van 2:07:01 uur. Met deze tijd konden ze zelfs de huidig Nederlands Kampioen voorblijven.

De dames van Tollebeek roeiden in de Mare Australis naar een 12e plaats in een tijd van 2:08:06 uur. Bij de mannen bereikten ook de Rietroeiers een mooie 5e plaats in de Serdon, in een tijd van 1:40:38 uur. De GIA heren van de Razende Snol bereikten een 13e plek in een tijd van 1:36:13 uur. De heren van de Zuiderzeeroeiers moesten met de Schokland genoegen nemen met plaats 34 in het algemeen klassement. Zij roeiden de afstand in een tijd van 1:56:08 uur.

De volgende wedstrijd zal geroeid worden in Langweer op 6 oktober. Dit is tevens de laatste wedstrijd die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen