Dames Mare Australis roeien zich naar 6de plek

Mare Australis en Zusje bij Respec op de Lek
Foto: Albert Jager

Zaterdag 7 juli was de 6e editie van Respec op de Lek in Culemborg. Centraal in Nederland, één dag, twee wedstrijden.

’s Ochtends krijgen de roeiers een parcours van 11,5 kilometer -heen-en-weer naar de veerpont in Beusichem – voor de riemen. ’s Middags staat er een ‘sprint’ van 5 kilometer op het programma. Zowel de dames als de heren van de Zuyderzeeroeiers, Zusje en de Razende Snol waren bij deze wedstrijd aanwezig die meetelt voor het hoofdklassement.

De Mare Australis en Zusje stonden samen aan de start. Zusje nam het voortouw waar de Mare Australis kon aanhaken. De Mare Australis was goed in balans en stuurvrouw Nicole Kouwen (oud roeister) kon het team goed motiveren. Op een gegeven moment kon de Mare Australis Zusje inhalen. Nu was het volhouden en door bikkelen onder de bloedhete zon, blik op oneindig en doorgaan. Wetende dat er na deze 12 km nog een wedstrijd komt van 5 km. Wat ging het goed, maar wat was het warm.  Om 14.00 uur was de 2e start.

De teamopstelling bleef ongewijzigd, iedereen was er weer klaar voor. Wederom nam Zusje het voortouw en zat de Mare Australis er weer vlak achter. Onderweg nog even de mannen aanmoedigen. Deze keer kwam Zusje voor de Mare Australis over de finish.  In het hoofdklassement zijn de dames van de Mare Australis op een 6de plek geëindigd, de dames van Zusje op een 8e plek, de heren van de Zuyderzeeroeiers op de 15e plek en de heren van de Razende Snol 11e.

De volgende Hoofdklasse wedstrijd is de Mosselrace in Bruinisse op zaterdag 21 juli.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden