GIA’s Zusje vijfde in Kaagrace Warmond

Start GIA's Zusje (HT-race 2018)

De damesroeiers van GIA’s Zusje en de mannen van de Razende Snol uit Rutten deden zaterdag 9 juni in Warmond mee aan de Kaagrace.

De dames startten rond 11 uur. Met 10 sloepen tegelijk werd er gestart waardoor direct vanaf de start een spannende strijd gevoerd kon worden. Het was voor de Zusjes een eenzame race waarin weinig sloepen in de buurt roeiden. In een tijd van 1:52:03 uur behaalden de dames de finish. De dames behaalden een voor henzelf teleurstellende vijfde plaats.

De herenrace werd in de middag geroeid. Hieraan deden de GIA mannen mee. Zij hebben in een geroeide tijd van 1:55:02 een elfde plek behaald. De wedstrijd van de dames had een lengte van ruim 15 kilometer, voor de mannen was er een route van 18 kilometer uitgezet.

De eerstvolgende wedstrijd is de Kameleonrace op zaterdag 30 juni in Terherne.