Loodzware Vuurtorenrace voor sloeproeiers

Een week na de Harlingen-Terschelling-Race zaten de polderteams zaterdag 19 mei alweer aan de start voor de Vuurtorenerace op Urk. En dat was zwaar.

De Mare Australis en de Te Maru van de Zuyderzeeroeiers, Zusje, GIA Light en de Razende Snol uit Rutten en ook de heren van de Serdon, met gastroeister Iris Odding zijn vertegenwoordigd. De bijna 16 kilometer lange wedstrijd wordt gehouden op het IJsselmeer een heeft een pittig karakter.

Met het IJsselmeer als thuiswater voor de polderploegen, zijn ze helemaal klaar om de strijd met de andere sloepen aan te gaan. Toch valt de race zwaar door de achtergebleven HT-kwaaltjes en de vele golven. Het is af en toe lastig om het ritme te vinden.

Cooling down HTR

Zusje en de Mare Australis verschijnen samen aan de start. Altijd leuk om samen de strijd aan te gaan. De eerste kilometer gaan ze gelijk op maar dan weet Zusje afstand te nemen van de Mare Australis. Het laatste stuk van de wedstrijd worden de teams aangemoedigd door het publiek op de kade. De wedstrijd word gezien als een goede cooling down van de Harlingen-Terschelling-Race.

Zusje heeft een mooie 4e plaats behaald in het algemeen klassement gevolgd door de Mare Australis op de 10e en GIA light op de 11e plaats.

Ook de heren hebben een nette race geroeid. De Razende Snol is geëindigd op de 11e plaats, de Serdon op de 15e plaats en de Te Maru op de 27e plaats.

De volgende wedstrijd die geroeid wordt is de Kaagrace op 9 juni.

Reacties

gallery
17267
Loodzware Vuurtorenrace voor sloeproeiers
Een week na de Harlingen-Terschelling-Race zaten de polderteams zaterdag 19 mei alweer aan de start
https://noordoostpolder.nieuws.nl/sport/17267/loodzware-vuurtorenrace-sloeproeiers/
2018-05-20T17:40:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/05/22144814/Zusje-Urk.jpg
Sport