GIA’s Zusje beste polderploeg in HT-race

De roeiploegen van GIA uit Rutten en de Rietroeiers uit Ens hebben vrijdag 11 mei aan de 44e editie van de roeisloepenrace Harlingen-Terschelling meegedaan.

Een groots evenement met dit jaar prachtige weersomstandigheden voor de roeiers en de supporters op de volgschepen. Om 08:30 uur was de eerste start. Van de polderploegen verscheen GIA’s Zusje als eerste aan de start om 08:40 uur.

Na een race met weinig wind en veel zon wisten de Zusjes in een tijd van 3:28:56 uur het zespersoonssloepje het wad over te roeien. Dit bleek voldoende voor een hele nette zesde plaats op het erepodium. Hiermee zijn zij tevens het best presterende polderteam!

De GIA Light heeft met twee gastroeisters aan boord een 13e plaats behaald in een tijd van 3:36:20. De mannen behaalden met de Razende Snol een 14e plaats, met een geroeide tijd van 2:58:35 uur. Een 11e plaats was er voor de Rietroeiers in de Serdon. Zij bereikten Terschelling na een tijd van 3:16:36 uur. Al met al knappe prestaties van de roeiploegen uit de polder.

Veel rusttijd is er niet voor de roeiteams. Op zaterdag 19 mei verschijnen de ploegen aan de start van de roeirace Urk tijdens de Urkerdag. Dit is een wedstrijd die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen