NOP-kast voor kids voor sportspullen voor nop

Als het aan jeugdburgemeester Jens van Leeuwen ligt, moeten alle kinderen in Noordoostpolder kunnen sporten. Hij heeft een idee om sportspullen een tweede kans te geven.

Jens doet een oproep aan alle sportverenigingen in Noordoostpolder om tweedehands sportspullen te verzamelen en uit te delen. Verenigingen die enthousiast zijn krijgen een speciale ‘NOP-kast voor kids’ van de jeugdburgemeester.

Brief aan sportverenigingen

Deze week ontvangen de verenigingen een brief van de jeugdburgemeester. ,,Ik hoop dat de verenigingen hun leden willen oproepen om bijvoorbeeld kleding die nog goed is, maar te klein, in te leveren. De vereniging kan de sportspullen dan weer verdelen onder de kinderen die het kunnen gebruiken”, aldus Jens.

‘NOP-kast voor kids’

Jeugdburgemeester Jens: ,,Om de verenigingen te helpen de kleding te bewaren en uit te delen, bied ik ze een kast aan. De ‘NOP-kast voor kids’, want delen is oke!”

SV Ens ontvangt de eerste ‘NOP-kast voor kids’

Jens heeft zijn eigen club SV Ens al bereid gevonden om spullen in te zamelen en te verdelen. Zij ontvangen woensdag 20 september een ‘NOP-kast voor kids’. Jens: “Ik hoop dat alle sportclubs meedoen!”

Meedoenbon gemeente

Eerder deed Jens van Leeuwen al een oproep via Facebook aan ouders die het sportabonnement voor hun kinderen niet kunnen betalen. De gemeente heeft een zogeheten Meedoenbon om de contributie mee te betalen. Meer informatie over de Meedoenbon staat op noordoostpolder.nl/meedoenregeling


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen