GIA Light derde in Kaagrace

GIA Light is op zaterdag 10 juni in Warmond derde in de Kaagrace geworden. De Mare Australis eindigde op de vijfde plaats en GIA’s Zusje werd negende.

De dames startten rond 11 uur. Met 10 sloepen tegelijk werd er gestart, waardoor direct vanaf de start een spannende strijd gevoerd kon worden.

Het eerste deel van de wedstrijd verliep voor de wind, wat het in combinatie met de zon erg warm maakte. In het tweede deel van de wedstrijd moesten de sloepen tegen de wind in wat de gemiddelde snelheid iets deed zakken.

Na 1:49:04 uur roeien kwam GIA Light over de finish. De roeitijd van de Mare Australis was 1:58:03 en die van Zusje was 2:01:12.

Serdon zevende in Kaagrace

De herenrace werd in de middag geroeid. Hieraan deed vanuit de polder de Serdon mee. Zij hebben met een roeitijd van 2:09:57 een zevende plek behaald. De wedstrijd van de dames had een lengte van ruim 15 kilometer, voor de mannen was er een route van 18 kilometer uitgezet.

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is de Zwolse Grachtenrace op zaterdag 17 juni. Hierin zal Zusje proberen goede zaken te verrichten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen