Geen coronacheck bij sinterklaasintocht Zuiderkade

Foto: StEP NOP

StEP maakt bekend dat er in tegenstelling tot eerdere berichten geen coronatoegangsbewijs getoond hoeft te worden bij de intocht van Sinterklaas in Emmeloord.

EMMELOORD, 11-11-2021 – 
StEP heeft van de gemeente Noordoostpolder groen licht gekregen om de intocht van Sinterklaas aan de Zuiderkade in Emmeloord, aanstaande zaterdag 13 november, voor iedereen toegankelijk te maken.

Uitzondering voor georganiseerde jeugdactiviteiten

Bij georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals de sinterklaasintocht, is geen coronatoegangsbewijs verplicht. Ook voor begeleiders van kinderen is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas om 13:15 uur aan in Emmeloord en zet hij, na een jaartje thuisgewerkt te hebben, weer voet op de Zuiderkade. De sinterklaascommissie hoopt op een gezellige intocht waarbij iedereen zich welkom voelt om het feest met Sinterklaas en zijn pieten mee te vieren.

Programma

Vanaf 12.00 uur warmt DJPiet Tom het publiek op en draait op de Zuiderkade de leukste Sinterklaasdeuntjes. Neem je dansschoenen mee, want stilstaan is geen optie!

Rond 13.15 uur komen Sinterklaas en de Pieten met de pakjesboot aan en worden zij feestelijk onthaald door burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Ids Hammen.

Wel coronacheck bij theatershow

Vervolgens vertrekt het gezelschap, via de Lange Nering, naar Theater ’t Voorhuys voor de theatershow ‘Het Magische Cadeau’. De theatershow is tweemaal te zien, om 14:15 uur en 15:15 uur. De gratis kaarten zijn inmiddels allemaal vergeven.

Na afloop zal er een opname van de theatershow beschikbaar komen op de website van StEP. In het theater is het tonen van een coronatoegangsbewijs, vanaf 13 jaar, bij binnenkomst wel noodzakelijk.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar kunnen kinderen weer meedoen met een kleurwedstrijd. Ze maken dit jaar, in verschillende leeftijdsgroepen, kans op een cadeaubon van de Intertoys. De kleurplaat is nu al te downloaden op de website en af te halen bij Intertoys Emmeloord. Meer informatie over de wedstrijd en de afhaal- en inleverpunten is te vinden op de website: stepnop.nl/sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas in het Sinterklaashuis!

Op zaterdag 20 en 27 november bezoekt Sinterklaas van 14.00 tot 16.00 uur het Sinterklaashuis in de Intertoys Emmeloord. Kom gezellig langs en geef de Sint een mooie tekening of maak een praatje over jouw verlanglijstje!

Het bovenstaande programma wordt georganiseerd door StEP en is in goed overleg met de gemeente tot stand gekomen.
Meer informatie over het Sinterklaasprogramma: www.stepnop.nl/sinterklaas

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen