Masterchef Peter Lute opent fruitpluktuin in Kraggenburg

Masterchef Peter Lute opende zaterdag met het plukken van twee appels de fruitpluktuin in Kraggenburg.

KRAGGENBURG, 06-09-2021 – De bomen met de appelsoort Robijn hangen vol mooie diep donkerrood gekleurde appels. ‘Dit is een mooie’, zegt Peter Lute. ‘Maar ze hangen wel heel dicht tegen elkaar aan. Ik zie het steeltje niet eens.’ ‘Dan pluk je er twee tegelijk’, raadt Cees Vink, de eigenaar van de pluktuin, aan en geeft gelijk uitleg hoe je dat dan doet zonder de appel en de boom te beschadigen.

Met het plukken van de twee appels is de pluktuin geopend en kunnen de bezoekers de pluktuin in. Twee plukbazen staan klaar om uitleg te geven over de pluktechniek en om te vertellen welke vruchten rijp zijn. Van de appels zijn de Robijn en de Elstar rijp. Ook kunnen er Conference peren en bramen geplukt worden.

Peter Lute weet al wat hij met de appels gaat doen. Regelmatig maakt hij mooie gerechten met appels in zijn restaurants in Amsterdam. En over twee jaar gaat hij dat ook doen in zijn restaurant in Kraggenburg. Voor deze appels heeft hij een tarte tatin in gedachten waarbij hele appels gegaard worden in honing.

Lute is zelf aan het verbouwen in zijn boerderij aan de Zwartemeerweg. We hebben twee jaar de tijd en dan willen we ons restaurant openen. Met hard werken, willen we een mooi bedrijf neerzetten, net als we met onze andere restaurants hebben gedaan. Samen met Marieke maken we er ons ‘mini planeetje’ van, waar we gelukkig van worden en kunnen genieten. Genieten is hier in de pluktuin het thema. Het is ook mijn beroep. We willen zelf genieten, maar ook en vooral onze gasten laten genieten’.

Lachend laat Lute een appeltje zien, de eerste oogst van zijn eigen appelboom. ‘We kunnen nog veel leren van de boeren hier en dan gaan we zeker doen’ Lute houdt van het leven op het platteland. ‘Van kleins af aan hielp ik bij een koeienboer in Limmen. Ik ben een nuchtere Noord-Hollander. Ik voel me hier in Kraggenburg op de boerderij wel thuis’.

fruitpluktuin

Vanaf nu is de fruitpluktuin elke woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag geopend. De openingstijden zijn te vinden op de website van Vink Fruitboerderij.

Voor zaterdag 18 en zondag 19 september staat het jaarlijkse fruitplukweekend gepland. Dit weekend staat in het teken van ‘genieten’. Genieten van het fruit plukken in de boomgaard, lekkernijen en een gezellige kleine markt met streekproducten. Ook de boerderijwinkel is rijkelijk gevuld met vers- en streekproducten. Tijdens het fruitplukweekend zijn de openingstijden: zaterdag 18 september van 10:00 tot 16:30 uur en zondag 19 september van 11:00 tot 16:00 uur. Kom gezellig langs en geniet van wat de natuur brengt.

De plukdagen worden georganiseerd volgens de voorschriften van het RIVM

Op https://www.vinkfruitboerderij.nl/ vind je welke soorten appels en peren er geplukt kunnen
worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen