Open dag onthult akkerbouwgeheimen

John (l) en Arnold van Woerkom.
John (l) en Arnold van Woerkom.
Foto: Studio Jannette Weultjes

Deze week is het de Week van de Akkerbouw. Van Woerkom aardappelen in Bant geeft ,,informatie over wat mensen eigenlijk niet over aardappelen en voeding mogen weten”.

,,Bij de deelnemende organisaties kunnen de open dag-bezoekers van alles te weten komen over de akkerbouw. Bij ons bedrijf geven we informatie over wat mensen eigenlijk niet over aardappelen en voeding mogen weten”, vertelt Arnold van Woerkom geheimzinnig.

Week van de Akkerbouw

Op 25 juni van 11 tot 17 uur openen 9 akkerbouwers, toeleveranciers en verwerkers in Noordoostpolder hun deuren. Akkerbouwbedrijf Van Woerkom uit Bant is hier een van. Sinds 2000 teelt Van Woerkom aardappelen op een andere manier.

,,Wij schenken veel aandacht aan de bodem en het gewas. Uit onderzoek blijkt dat onze aardappelen veel meer voedingsstoffen bevatten. Bovendien hebben ze weer de volle, kruidige smaak van vroeger. Diverse ziekenhuizen hebben onze aardappels op het menu staan vanwege de gezonde eigenschappen en de voedende waarde. Tijdens de open dag vertellen we hier graag over.”

Meer informatie op www.weekvandeakkerbouw.nl/open-dag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen