Van mislukte spinazie oogst naar nieuwe bedrijfstak

05 jun , 20:30 Nieuws
spinazie 20230705 145959
Vorige zomer was Boerderij aan de Dijk volop in het nieuws: de spinazie van familie Vlaming uit Nagele was afgekeurd. Er waren bloemen ingekomen door het warme en droge weer en kon dus niet meer machinaal geoogst worden. Een flinke tegenvaller! Daarom nodigde Boerderij aan de Dijk iedereen uit om een emmer spinazie te komen oogsten. Dit werd een groot succes.
NAGELE, 04-06-2024 - Meer dan 500 mensen kwamen overal vandaan om boerin Annemiek van haar spinazie af te helpen. Deze leuke avond en de reacties die ze hierop kreeg zette Annemiek aan het denken. Ze besloot deze ervaring om te zetten in iets positiefs: een nieuwe bedrijfstak. Vanaf dit jaar is het mogelijk om bij Annemiek op Boerderij aan de Dijk je eigen biologische groentes te komen oogsten. Vrijdag 21 juni is de eerste zelf-oogst dag, van 16:00-20:00 is iedereen van harte welkom op de boerderij. Komende weken maakt de boerderij bekend welke gewassen er te oogsten zijn maar één ding product is al zeker: Spinazie!

Hoe werkt het?

Je neemt zelf een tas/emmer of krat mee. Je parkeert je auto of fiets op het erf (Ketelmeerweg 3, 8308 RA Nagele) en loopt naar de marktkraam. Hier volgt een uitleg, hierna kan je naar het land lopen om verschillende gewassen te oogsten. Let op: het spinazieveld ligt ongeveer 500 meter lopen vanaf het erf.
Heb je alles geoogst wat je wilde oogsten? Dan loop je terug naar de marktkraam. En reken je hier de groentes af, dit kan contant en met pin. Wist je dat je verse spinazie een paar dagen in de koelkast kunt bewaren of het na 2 min blancheren een jaar goed blijft in de vriezer? Dit is het enige moment dit jaar dat er ook spinazie te oogsten is.
Boerderij aan de Dijk gaat vanaf 21 juni om de week een zelfoogst moment organiseren. Met later in het jaar ook aardappels, wortels, pompoenen, rode kool, rode bieten en ga zo maar door!
Elke twee weken organiseren ze een zelf-oogst moment. Dus op de volgende data kan je bij de Boerderij terecht voor heerlijke groentes:
21 juni, 5 juli, 19 juli, 2 augustus en 16 augustus.