WK commercial Jumbo valt niet in de smaak

Foto: screenshot Jumbo reclame

UPDATE woensdag 2 november 13.23 uur

Jumbo is per direct gestopt met het uitzenden van de nieuwe commercial.

Dat heeft de supermarktketen besloten nadat op sociale media grote ophef was ontstaan. Het WK voetbal in Qatar is namelijk omstreden vanwege de slechte werkomstandigheden voor de arbeidsmigranten die de stadions moesten bouwen.

Dat werd vandaag via de site van Jumbo in onderstaande persverklaring bekend gemaakt.

Persverklaring

We realiseren ons nu dat in deze reclame een link te maken is naar de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in Qatar en dat is nooit onze bedoeling geweest”, laat Jumbo weten in een verklaring. “Dit betreuren we ten zeerste en we bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan.”

—-

Dinsdag 1 november lanceerde Jumbo Supermarkten haar nieuwe commercial. Dat deze reclame niet in de smaak valt bleek wel uit de vele reacties die deze video opleverde.

LANDELIJK, 02-11-2022 – In de video wordt door diverse BN-ers een oranje voetbaltrui voor het WK voetbal in Qatar gepromoot en lopen hossende bouwvakkers de polonaise. Vooral het beeld van de bouwvakkers stoot velen tegen de borst.

Dat Qatar de mensenrechten al jarenlang schendt is algemeen bekend. Ook is gebleken dat bij de bouw van de voetbalstadions die speciaal voor dit WK gebouwd zijn, vele doden en gewonden zijn gevallen.

De reacties naar aanleiding van deze commercial waren dan ook niet mals. Op Youtube is het niet meer mogelijk om op deze video te reageren. Op Facebook echter nog wel. Hieronder één van de reacties die wij zagen naar aanleiding van dit reclamefilmpje.

Hallo Jumbo! Hoeveel van jullie mensen hebben de plannen voor deze reclame gelezen, hoeveel aan de uitvoering meegewerkt? En was er echt helemaal niemand die voorzichtig zei: dansende bouwvakkers bij dit dode-slaven-WK, misschien is dat niet ’s werelds beste idee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen