Draagvlakonderzoek AZC en Aanmeldcentrum

azc Luttelgeest.
azc Luttelgeest.
Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

Aan het begin van de zomer kondigde het Rijk aan een aanmeldcentrum in Bant te willen vestigen. Gemeente Noordoostpolder vindt het belangrijk om te peilen wat de omgeving vindt van het huidige AZC en de mogelijke komst van een nieuw aanmeldcentrum.

BANT, 27-08-2022 – Ervaringen met de nabijgelegen opvang voor arbeidsmigranten maken ook onderdeel uit van het onderzoek. De uitkomsten van het onderzoek betrekt de gemeente bij het innemen van een standpunt over het aanmeldcentrum. Onderzoeksbureau I&O heeft de opdracht gekregen om dit onderzoek uit te voeren. Het onderzoek wordt in overleg met gemeente Steenwijkerland uitgevoerd. Het onderzoek gaat begin volgende week van start.

Inwoners en ondernemers worden bevraagd

Het onderzoek vindt plaats door middel van een vragenlijst die aan alle inwoners (18+) van Bant, Luttelgeest en Kuinre wordt gestuurd. Lokale ondernemers ontvangen ook een vragenlijst. Daarnaast vindt een steekproef plaats onder overige inwoners en ondernemers van gemeente Noordoostpolder.

Draagvlak is belangrijk

In Luttelgeest is al jarenlang een asielzoekerscentrum met 1000 mensen. Daarnaast zijn er in de directe omgeving enkele grote woonlocaties voor arbeidsmigranten gevestigd. Voor de omliggende kleine dorpen betekent dit een behoorlijke draaglast. De gemeente wil op deze objectieve manier onderzoeken of het mogelijk is om uitbreiding toe te staan of dat de grens in dit gebied is bereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen