Bijzondere programmering bij Floriade deze nazomer

Main Square Stage
Main Square Stage
Foto: André Prins

Floriade in Almere is tot en met 9 oktober geopend en heeft al die weken nog een bomvolle programmering met podiumvoorstellingen, beeldende kunst én live muziek. Deze (na)zomer kan je in de groene Expo genieten van de top van de top op het gebied van bekende Nederlandse artiesten en muziekensembles.

ALMERE, 25-08-2022 – In augustus en september staan er een aantal intieme nazomerconcerten met bekende Nederlandse artiesten op de planning. Op zaterdag 17 september geeft de Haagse rapper Frenna een show bij Floriade. Met meerdere nummer 1 hits en awards op zijn naam en maandelijks meer dan 2 miljoen luisteraars op Spotify is hij als soloartiest zeer succesvol. Op zaterdag 27 augustus bijt Jan Smit het spits af. De populaire Nederlandse zangers is niet alleen succesvol in Nederland als soloartiest en als onderdeel van de toppers, hij is ook bekend in landen als België, Duitsland en Oostenrijk. Voor iedereen met een Tuintje in je Hart is de combinatie Floriade en Jan Smit perfect: beleef een dag vol groen én een exclusief concert.

Klassiek op Zondag
Iedere zondag rond lunchtijd kan je bij Floriade genieten van een klassiek concert op topniveau. We lichten er twee uit voor de komende weken.
Het Metropole Orkest deelde het podium al met vele internationale grootheden als Ella Fitzgerald, The Basement Jaxx en Bono, maar werkt ook veel samen met Nederlandse artiesten als Caro Emerald, The Opposites en Altin Gün. Zij spelen hun jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek in concertzalen, maar ook bij poppodia en op festivals. Zij raken vele mensen met hun muziek. De cello-sectie van het orkest geeft op zondag 4 september om 11:30 uur een uitvoering op de Main Stage bij Floriade.

Ensemble Black Pencil brengt avontuurlijke eigen arrangementen ten gehore en combineert daarbij oude muziek met nieuw repertoire. Inmiddels werden al zo’n tachtig nieuwe partituren aan de musici opgedragen, van componisten als Guus Janssen, Florian Magnus Maier, Roderik de Man en Chiel Meijering. Na hun oprichting in 2010 speelde het ensemble al snel in Het Concertgebouw, gevolgd door een uitgebreide tournee door Turkije. Inmiddels traden de musici eveneens op in vele andere Nederlandse zalen en op podia in Duitsland, Ierland, Denemarken en Venezuela. Black Pencil componeerde ook de begeleidende muziek voor en voerde deze live uit bij de Floriade-openingsshow Schoon Schip door theatergroep Vis à Vis. Op zondag 11 september is Black Pencil om 11.30 uur te zien op de Main Stage van Floriade.

De concerten zijn voor alle bezoekers van Floriade toegankelijk. Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een Floriade entreeticket: https://floriade.com/nl/prijsinformatie/entreetickets/

Voor meer informatie over programmering:
Floriade Expo 2022
Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen