Radio Starlight Urk is op de middengolf

Foto: Radio Starlight

Radio Starlight Urk sinds 23 juli op de middengolf te beluisteren. Het internetradiostation heeft in juni een vergunning van het Agentschap Telecom mogen ontvangen om op AM 1224 kHz te mogen uitzenden. De uitzendingen op de middengolf zijn onlangs gewijzigd naar 27/7. Daarnaast blijft ook internetstream natuurlijk integraal doorlopen zodat je niks hoeft te missen.

URK, 30-07-2022 – Sinds de uitzendingen op de middengolf gestart zijn, komen er diverse reacties en luisterrapporten vanuit het hele land binnen. “Het bereik is boven verwachting, terwijl we nog moeten werken aan de verdere afstelling! We worden nu al ontvangen in Leeuwarden, Dokkum, Midwoud, Meppel en zelfs vanuit Heinenoord is er een ontvangstrapport binnengekomen! Zodra we een ontvangstmelding ontvangen krijgt de ontvanger van ons een e-QSL kaart via de mail en een gewone QSL kaart via de post”. Aldus Daniel van Dalen en Jan van de Berg, eigenaren van het radiostation.

Radio Starlight Urk is ontstaan door een kleine vriendengroep die het leuk leek om via internet te streamen. Dit heeft ertoe geleidt dat Starlight Urk ongekend populair onder de jeugd begon te worden. Helaas was het avontuur na ruim 2 jaar voorbij vanwege diverse omstandigheden. In 2019 begon het weer te kriebelen en is er na uitvoerig overleg de beslissing genomen om het weer nieuw leven in te gaan blazen, met als gevolg dat het radiostation sinds 1 oktober 2019 weer online is via internet en een eigen applicatie voor op je mobiel heeft. Inmiddels hebben zich diverse programmam akers bij het station aangemeld om een
programma te maken.

Radio Starlight Urk brengt doorgaans muziek uit de jaren `70, `80 & `90-er jaren met een vleugje hedendaagse muziek vanuit 24 verschillende radio studio`s over het hele land, Belgie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is het station nu ook weer gericht op de jongere doelgroep. Met name voor de jeugd is de muziekkeuze en de programmering ingesteld. Maar muziek uit de oudere tijd mag natuurlijk ook niet ontbreken! Daarom biedt het station ook een paar programma`s aan die nog iets verder terug in de tijd gaan.

Ook beschikt het radiostation we over een interactieve jukebox. Daarmee kan jij (interactief) bepalen wat je wilt horen.
Meer informatie kan je vinden op de website: https://starlighturk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen